AMSTERDAM - Janet Jackson is binnenkort topless te bewonderen op de cover van de Amerikaanse editie van het blad Vibe. Helemaal naakt is de 40-jarige zangeres niet, ze draagt een piepklein bikinibroekje, een ketting gemaakt van grote schelpen en ze houdt haar rechterarm subtiel voor haar tepels.

In een interview laat ze weten pas te stoppen met sexy poses als ze 80 is.

De borsten van Janet zijn de wereld niet vreemd. Twee jaar geleden konden negentig miljoen mensen haar voorgevel aanschouwen toen Justin Timberlake tijdens een optreden in de pauze van de Super Bowl naar haar kleding graaide en zodoende één van haar borsten ontblootte.

Nipplegate

Het incident, ook wel bekend als de 'Nipplegate-affaire', is volgens miss Jackson geschiedenis. "Ik ben er klaar mee. De lol is eraf. Ik ben nu met nieuwe dingen bezig."

Janet Jackson brengt op 26 september een nieuw album uit, '20 Y.O.' Ze benadrukt dat ze haar zelfvertrouwen heeft hervonden, met dank aan haar 33-jarige vriend en muziekproducer Jermaine Dupri. "Jonge mannen kunnen beter omgaan met wat ik doe dan oudere mannen. De band die ik met Jermaine voel heb ik nooit eerder gevoeld. Als ik hem zie is het alsof ik in de spiegel kijk."

Kilo's

Janet kwam het afgelopen jaar tientallen kilo's aan voor een mogelijke rol in de film 'Tennessee'. Tevergeefs. Want toen de opnamen samenvielen met de release van haar nieuwe album moest ze de overtollige kilo's kwijt zien te raken. De zangeres betreurt dat ze de rol moest laten schieten, want ze wint liever een Oscar dan dat ze succes heeft met haar muziek.

"Eigenlijk wil ik het allebei. Maar ja, iedereen in mijn familie vindt me nu al een verwend kreng."