AMSTERDAM - Anneke Grönloh is 'stapelverliefd' op haar nieuwe vriend Adriaan van Lierop. Dat vertelt de zangeres dinsdag in De Telegraaf. Onbekenden waren ze voor hun recente kennismaking niet voor elkaar: Adriaan en Anneke zijn elkaars jeugdliefde en waren in de jaren zestig zelfs verloofd.

Door Grönloh's carrière zagen ze elkaar destijds echter 'veel te weinig' en bloedde hun liefde uiteindelijk dood.

De 64-jarige zangeres trouwde enige tijd later met Wim-Jaap van der Laan. Haar veertig jaar durende huwelijk met hem noemt ze een 'droomhuwelijk'. "Wim-Jaap en ik hebben het samen goed gehad." In september 2004 overleed hij aan een hartinfarct.

Vonk

Drie maanden geleden werd Grönloh opgebeld door jeugdliefde Adriaan. "Het was zo vertrouwd en gezellig toen we elkaar zagen", vertelt ze. "De vonk die 48 jaar geleden al eens oversprong, laaide opnieuw op."

Ondanks haar blijdschap over haar hervonden liefde wilde de zangeres haar prille geluk eigenlijk nog een tijdje voor zich houden. "Ik vond het te vroeg om er al over te praten." Maar het 'geheim' lekte vorige week uit naar de media en daarom vertelt ze nu haar verhaal. "Nu mag iedereen het weten. Ik ben stapelverliefd op hem."

Jubileumconcert

De zangeres is bekend van nummers als 'Brandend zand', 'Paradiso' en 'Soerabaja'. In 1997 werd Grönloh benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Vorig jaar gaf ze een jubileumconcert om haar 45-jarige carrière als zangeres te vieren.