AMSTERDAM - Gordon heeft een relatie met een voormalig campagnemedewerker van minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk (VVD). Bartho Boer stond haar bij toen zij onlangs het lijsttrekkerschap van de VVD probeerde te verwerven. Het SBS-programma Shownieuws liet maandag de eerste beelden zien van Boer samen met de volkszanger.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het was liefde op het eerste gezicht voor Gordon en zijn nieuwe vriend. De twee leerden elkaar kennen in de kleedkamer van Verdonk, toen zij en Gordon te gast waren in de studio van Reinout Oerlemans. "Toen ik er binnenstapte, zag ik direct de rug van, wat later zou blijken, Bartho. En geloof het of niet. Hij had zich nog niet omgedraaid en ik dacht: dit is hem. We hebben elkaar wel een minuut aangestaard."

Een jaar geleden had Boer nog trouwplannen met een vrouw, meldt Shownieuws: zijn vrienden zijn verbaasd dat hij een homoseksuele relatie heeft. Boer is in 2002 als politicoloog afgestudeerd in Leiden. Hij is parttime docent aan de Universiteit Leiden. In Boskoop heeft hij voor de VVD in de gemeenteraad gezeten.

Bewondering

Gordon heeft zijn bewondering voor Verdonk nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij nodigde haar onder meer uit voor een van de Toppers-shows, eind mei in de Amsterdam ArenA.

Voor Gordon staat een nieuwe liefde ook voor een nieuw telefoonnummer. "Weg met al die kansloze types aan wie ik ooit mijn nummer heb gegeven."