AMSTERDAM - Paul McCartney heeft de tegoeden op de gezamenlijke bankrekening van hem en zijn echtgenote Heather Mills bevroren. Dat zeggen anonieme vrienden van de ex-Beatle in de Britse krant The Sun.

De 64-jarige Sir Paul ontdekte recentelijk dat Mills ongevraagd grote bedragen heeft opgenomen. McCartney zou daarover zo laaiend zijn dat hij heeft besloten haar de toegang tot de tegoeden te ontzeggen.

Sir Paul en Heather liggen momenteel in scheiding. Volgens een van de vrienden houdt Mills er de laatste maanden een ongewoon hoog bestedingspatroon op na. "Het lijkt alsof ze nog even snel zijn geld er doorheen probeert te jagen, nu de scheiding nog niet is afgerond."

Sloten

McCartney zou zelfs de sloten van zijn huis in Londen hebben veranderd om Mills buiten de deur te houden. Eerder zou het voormalige model voorwerpen uit het huis hebben meegenomen.

De Britse krant The Sunday Mirror verklaarde onlangs dat Paul teleurgesteld is in zijn ex-geliefde, omdat ze geen genoegen neemt met zijn aanbod van dertig miljoen pond, bijna 44 miljoen euro. McCartney en Mills zijn vijf jaar getrouwd en hebben samen een 2-jarig dochtertje, Beatrice.