AMSTERDAM - Zangeres Madonna gaat enkele aidsprojecten in het zwaar door aids getroffen Malawi ondersteunen. Dat heeft de ster bekendgemaakt in een interview met het weekblad Time, dat volgende maandag verschijnt.

Madonna wil minstens drie miljoen dollar genereren. Het grootste deel van dat geld is bestemd voor de meer dan een miljoen wezen die hun ouders aan de ziekte hebben verloren en in veel gevallen ook zelf seropositief zijn. Madonna wil buiten de hoofdstad van Malawi, Mphandula, een enorm weeshuis en voedingscentrum (laten) bouwen.

Malawi is een van de armste landen ter wereld en is zwaar getroffen door de aidsepidemie, die vooral in zwart Afrika woekert. Door jaren van droogte heeft het land ook nog eens te kampen met ernstige voedselschaarste.

Een groot aantal wezen dat niet door familie wordt opgevangen, leeft op straat. Madonna zal ook zelf een schenking doen en zal waarschijnlijk in oktober een bezoek brengen aan Malawi, waar ze als zangeres weinig bekend is, maar als filantroop dat waarschijnlijk des te meer zal worden.