AMSTERDAM - Bruce Willis sleept zijn voormalige jeugdvriend Bruce DiMattia voor de rechter. De 50–jarige filmster beschuldigt DiMattia van afpersing. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De acteur nam DiMattia in 2002 in dienst om foto's, video's en andere privézaken van zijn familie te beheren. Willis stelt dat DiMattia jaloers is op de rijkdom en het succes van de ster. Zijn voormalige vriend zou dreigen het privé-materiaal openbaar te maken en zou bovendien beschikken over voor Willis belastend materiaal. DiMattia zou 783 duizend euro en onder meer een auto van de acteur eisen.

Schadevergoeding

Willis stelt dat DiMattia sinds 2002 huurvrij in één van zijn huizen woont. Hoewel DiMattia begin dit jaar werd ontslagen en niet langer een werknemer is van de ster, weigert hij het huis te verlaten. Willis eist daarom op zijn beurt een schadevergoeding van eveneens 78,3 duizend euro en de teruggave van zijn privé-materiaal.

De acteur brak wereldwijd door met zijn rol als politieagent John McClane in de Die-Hard-films. De Britse omroep BBC meldde donderdag dat Willis mogelijk opnieuw in de huid van McClane kruipt voor het nieuwe deel van de serie, 'Live free or die hard'. De film wordt in juni volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen verwacht.