AMSTERDAM - Religieuze leiders in Rome hebben hun afkeer jegens Madonna laten blijken nu de Amerikaanse popdiva zich ook tijdens haar show in Rome zal laten kruisigen. De kruisiging, waarbij Madonna met een doornkrans op haar hoofd aan een enorm kruis vol kristallen hangt, is een vast onderdeel van haar Confessions Tour.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Madonna treedt zondag op in het Olympisch stadion in Rome, dat nog geen drie kilometer bij het Vaticaan vandaag ligt. "Wie zichzelf kruisigt in de stad van de paus en andere martelaars is een vijand", zei kardinaal Ersilio Tonini eerder in de Italiaanse krant La Stampa. "Het is een schandalige en opzettelijke manier om publiciteit te genereren." Ook moslims en joden in Rome lieten weten de stunt van Madonna respectloos en absurd te vinden.

Controverse

Het is niet de eerste keer dat Madonna de woede oproept van rooms-katholieken. In 1989 zorgde haar videoclip 'Like a prayer', waarin een hoofdrol is weggelegd voor een zwarte heilige, voor controverse. En in 1990 probeerde de paus persoonlijk te voorkomen dat Madonna in Rome zou optreden omdat ze van plan was een orgasme te simuleren tijdens het nummer 'Like a virgin'.

Afkeer of geen afkeer, Madonna heeft niemands goedkeuring nodig. En ook haar fans trekken zich weinig aan van de kritiek op hun idool. Op honderd kaarten na is het concert in Rome uitverkocht.