WOOKEY HOLE CAVES - Een Britse hond heeft de favoriete teddybeer van Elvis Presley stukgebeten. Eigenlijk had hond Barney de teddybeer juist moeten bewaken, die in bruikleen werd tentoongesteld in het Britse Wookey Hole Caves.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dit meldde de krant The Times donderdag. Teddybeer Mabel was van Duitse makelij, in 1909 geproduceerd door Steiff, de Mercedes onder de teddyberen. Haar hoofd is bijna helemaal afgebeten. De schade zou onherstelbaar zijn.

Woedend

Eigenaar Sir Benjamin Slade is woedend. Hij had de teddybeer die aan de King of rock'n'roll heeft toebehoord, voor 40.000 pond gekocht bij een veiling in Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee, aldus The Times.

De hond sloeg op hol toen hij met een bewaker een rondje maakte op de tentoonstelling. De verzekering had bewakers met honden geëist. De tentoonstelling over de geschiedenis van de teddybeer is voor 500.000 pond verzekerd.

Berenjong

Teddy Bear is een van de grootste hits van de Amerikaanse rocklegende Elvis Presley. Teddyberen zijn vernoemd naar de Amerikaanse president Theodore Roosevelt. Die weigerde in 1902 tijdens een jachtexcursie een klein berenjong dood te schieten dat voor de loop van zijn geweer was gekomen. De krant The Washington Post maakte het incident destijds wereldkundig met een cartoon.

De eerste teddybeer werd in 1903 gemaakt en bevindt zich nu in het National Museum of American History.