AMSTERDAM - Acteur Mel Gibson is woensdag in Los Angeles aangeklaagd voor het rijden onder invloed en het in zijn auto hebben van een geopende fles drank. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Gibson werd vijf dagen terug tot staan gebracht op een snelweg in de buurt van Malibu. Een alcoholtest wees uit dat de Australiër teveel gedronken had. Agenten namen een fles tequila die naast Gibson lag in beslag. De acteur moet zich op 28 september in Malibu voor de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.

Nadat hij tot stoppen werd gedwongen gedroeg Gibson zich vijandig, probeerde hij ruzie te maken en maakte hij enkele antisemitische opmerkingen, aldus de agenten. Voor zijn houding tegenover de politie is geen aanklacht opgesteld.

Gibson kan wegens rijden onder invloed tot een gevangenisstraf van maximaal een half jaar worden veroordeeld. Gibson is bij lange na niet de eerste beroemdheid die op de Malibu Pacific Coast Highway betrapt wordt op een verkeersovertreding. Het aan de kust gelegen peperdure Malibu is de woonplaats van veel grootheden uit de showbusiness.