AMSTERDAM - Gerard Joling is dol op zijn Shownieuws-collega Viktor Brand. In zijn wekelijkse column in weekblad Story noemt hij de presentator een 'snoepje'. De zanger beleeft veel plezier aan zijn samenwerking met Brand en roemt diens bijdrage aan het SBS-programma. "Hij is gewoon de beste van ons allemaal."

De 46-jarige zanger geniet van 'Shownieuws' en laat weten veel te lachen tijdens de opnamen. Brand is in de meeste gevallen de oorzaak van de lachbuien. "De lach van Viktor werkt aanstekelijk", verklaart hij. "Ik moest laatst bijna aan het zuurstof." De zanger is soms wel wat onzeker over zijn eigen presentatiewerk. "Soms denk ik tijdens de opnamen: Geer, jongen, wat deed je het weer slecht."

De opnamen voor het nieuwe SBS-programma 'Sterren dansen op het ijs' vallen de zanger verder zwaar. Joling verzorgt samen met Nance de presentatie van het programma, waarin BN'ers zich wagen aan ijsdansen. De zanger geeft toe dat hij schrok toen hij velen van de sterren zag uitglijden. "Ik realiseerde me dat het toch wel linke soep is." 'Sterren dansen op het ijs' wordt vanaf 18 augustus uitgezonden.