BLOEMENDAAL - Een donker paadje, dobermanns en zwarte, doods uitziende mannen en vrouwen. De gasten die dinsdag de première van Doodeind bijwoonden, kregen al voor de vertoning van de film de nodige horroringrediënten voorgeschoteld. De première van de horrorproductie moest geheel in stijl plaatsvinden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De eerste vertoning in aanwezigheid van de cast en crew had dinsdag plaats in openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Naast de acteurs en andere bekende Nederlanders griezelden ook horrorliefhebbers mee. Zij konden een kaartje kopen voor de speciale vertoning.

De makers kozen bewust voor het Bloemendaalse theater, omdat het middenin het bos staat. De première van de Nederlandse horrorfilm bleef zo in de sfeer van de film. Met de eerste beelden op het scherm, kwam ook de regen uit de hemel. De laatste scène uit de film zou precies om middernacht op het witte doek te zien zijn.

Bloeddorstige honden

De film gaat over zeven vrienden die op vakantie gaan naar Schotland. Als ze rond een kampvuur zitten en worden aangevallen door bloeddorstige honden vluchten ze een oud, vervallen landhuis in. Het lijkt een verlaten huis, maar dat is schijn. Victoria Koblenko, Everon Jackson Hooi, Micha Hulshof, Mads Wittermans, Terence Schreurs, Aram van de Rest, Anniek Pheifer en Alwien Tulner in Doodeind spelen de hoofdrollen.