NEW YORK - Mel Gibson heeft zich laten opnemen in een afkickkliniek. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd tegenover het Amerikaanse tijdschrift People. "Hij is begonnen met een programma om van zijn drankprobleem af te komen." Details over de verblijfplek van de acteur en de duur van zijn opname zijn niet bekendgemaakt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De acteur werd vrijdag opgepakt wegens rijden onder invloed. Bij zijn arrestatie zou hij zich agressief hebben gedragen en antisemitische opmerkingen hebben gemaakt. Volgens Amerikaanse media riep hij onder meer uit dat joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld. In een schriftelijke verklaring bood Gibson zondag zijn excuses aan voor zijn gedrag. "Ik heb enkele dingen gedaan die heel fout waren en waarvoor ik me schaam."

Project

Ondanks de excuses heeft de Amerikaanse televisiezender ABC zich teruggetrokken uit een project met de acteur en filmmaker. Dat meldde de Wall Street Journal op basis van informatie van een anonieme werknemer van ABC. De zender werkte aan een miniserie over de Holocaust met Gibsons productiemaatschappij.

De miniserie in samenwerking met ABC zou gaan over de Nederlandse Jodin Flory van Beek, die tijdens de Tweede Wereldoorlog drie jaar zat ondergedoken in Amersfoort. Het verhaal was gebaseerd op de memoires van de vrouw, die in de Verenigde Staten woont.

Oorzaak

De recente uitlatingen van Gibson zouden volgens geruchten de oorzaak zijn van de terugtrekking van ABC, maar de anonieme woordvoerder van de zender liet weten dat er na twee jaar nog steeds geen schot zat in het project. Zo zou er nog steeds geen script zijn geschreven.