AMSTERDAM - Kate Moss is door het tijdschrift Vanity Fair uitgekozen tot best geklede persoon van dit jaar. Dit staat in de septembereditie van het tijdschrift. Het 32-jarige model siert de voorkant van het blad.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Andere beroemdheden die geprezen worden om hun kledingkeuze zijn onder anderen George Clooney, Oprah Winfrey, Renee Zellweger, Gwen Stefani, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice, de Amerikaanse regisseur Sofia Coppola, de Britse prins William en koningin Rania van Jordanië.

Vorig jaar zorgden foto's van de cocaïne snuivende Moss in de Britse tabloid Daily Mirror voor ophef. Kort na het incident liet Moss zich opnemen in een Amerikaanse afkickkliniek in Arizona. In juni werd bekend dat het model niet wordt vervolgd voor het gebruiken van cocaïne.

Contract

Sinds het schandaal verloor Moss contracten met grote bedrijven als H&M en Chanel. Ook het kledingmerk Burberry ontbond zijn contract met het model. Na het afsluiten van een miljoenenovereenkomst met Calvin Klein kreeg het model in juni weer een opdracht binnen van Burberry. Vorig jaar werd Moss door het Britse blad Glamour verkozen tot best geklede vrouw ter wereld.