AMSTERDAM - Opnieuw beweert een vrouw dat ze op 19-jarige leeftijd een relatie heeft gehad met architect Peter Cook, de echtgenoot van het voormalige topmodel Christie Brinkley. Eerder deze week werd bekend dat de 47-jarige Cook zijn vrouw heeft bedrogen met zijn 19-jarige assistente, Diana Bianchi.

Brinkley kreeg lucht van die affaire, toen de stiefvader van het meisje erachter was gekomen dat zijn dochter een relatie met Cook onderhield.

De tweede vrouw die zegt een affaire met Cook te hebben gehad, is de inmiddels 29-jarige Samantha Cole. Zij beweert in de Amerikaanse krant New York Post dat Cook haar zelfs ten huwelijk heeft gevraagd. Toen ze weigerde, gaf hij een maand later zijn jawoord aan Brinkley.

Dure cadeau's

Het verhaal van Bianchi klinkt haar bekend in de oren, zegt ze. Ook zij zou door Cook zijn overstelpt met dure cadeaus, telefoontjes en liefdesbriefjes. "Ik moet echt lachen, haar verhaal is exact hetzelfde als dat van mij."

Mogelijk brengt Cole haar verhaal naar buiten uit wraak. Want hoewel ze niet met Cook wilde trouwen, was ze 'behoorlijk boos en gekwetst' toen hij zich zo snel na de breuk met Brinkley verloofde.

Scheiden

De 52-jarige Christie kondigde vorige week aan te scheiden van Cook, haar vierde echtgenoot. Het stel was sinds 1998 getrouwd en heeft een dochter van 8, Sailor. Eerder was Brinkley getrouwd met de Fransman Jean-François Allaux, ontwerper Richrad Taubman en zanger Billy Joel.