AMSTERDAM - Gerard Joling heeft de aanval ingezet op roddelkoning Evert Santegoeds. De zanger is boos op de hoofdredacteur van Privé vanwege diens biografie over Connie Breukhoven. Volgens Joling staat het boek over het leven van de polderdiva, dat nog gepubliceerd moet worden, vol 'onwaarheden'.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat schrijft de zanger deze week in zijn column in tijdschrift Story. Hij baseert zich op berichten in de media over het boek.

Joling, die goed bevriend is met Breukhoven, denkt dat Santegoeds valse motieven heeft voor het publiceren van de biografie. "Hij presenteert een tv-programma waar niemand naar kijkt en wil nu kennelijk op een andere manier aandacht krijgen", schrijft de 46-jarige zanger. Het boek van Santegoeds moet volgens planning in december in de winkels liggen.

Prostituee

In de media gaat al weken het gerucht dat in de biografie onthuld wordt dat Breukhoven een prostitutieverleden heeft, nadat een insider dit had verklaard. De roddel zit Joling niet lekker. "Connie is moeder van vier kinderen en heeft een prachtige carrière achter de rug", schrijft de zanger. "Dat ze zich nu in de pers moet gaan verdedigen en moet gaan roepen dat ze geen prostituee is geweest, vind ik heel netelig."

Breukhoven reageerde vorige week zelf ook op het aanstaande boek over haar leven. In het SBS-programma Shownieuws adviseerde de 54-jarige diva Santegoeds niet met leugens aan te komen. In dat geval zal de roddeljournalist 'zijn laatste cent kwijt zijn aan rechtszaken' en zal het boek 'meteen in beslag worden genomen', waarschuwde Breukhoven.

Extra alert

Volgens de 44-jarige Santegoeds is alle commotie rond de biografie voorbarig. "Ik ben nog niet aan het echte schrijven begonnen, ik zit nog in de interviewfase", zegt de roddeljournalist deze week in zijn blad Privé. Door de ophef is Santegoeds juist extra alert op eventuele fouten. "Ik zal er heus wel voor zorgen dat de mensen die ik nu spreek hun beweringen kunnen staven."

Echt ongelukkig met alle publiciteit is Santegoeds niet. Doordat de biografie van Breukhoven zo in de aandacht staat, wordt het voor hem gemakkelijker om aan informatie over de diva te komen. "Er hebben zich al heel wat mensen met hun verhalen bij me gemeld."