AMSTERDAM - Robbie Williams heeft de release van zijn nieuwe album uitgesteld. Het Britse popidool is bang om de concurrentie aan te gaan met de nieuwe cd van Justin Timberlake. Dat meldt de Britse krant The Sun.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Beide albums zouden op 11 september uitkomen, maar Williams zou plotseling hebben besloten te wachten tot begin oktober. "De concurrentie aangaan met Timberlake zou gekkenwerk zijn", zegt een insider tegen de krant. "Hoewel Robbie behoorlijk wat weerstand had kunnen bieden."

Het album met de titel '1974', naar het geboortejaar van Williams, moet zijn meest experimentele album worden tot nu toe. De 32-jarige zanger liet zich voor de cd onder meer inspireren door zijn grote held David Bowie. De eerste single van het album, 'Rudebox', komt wel in september uit.

Huwelijksbootje

De nieuwe cd van Timberlake heet 'FutureSex/LoveSounds'. De 25-jarige Amerikaan heeft overigens laten weten nog niet in het huwelijksbootje te stappen met zijn vriendin, actrice Cameron Diaz, zoals eerder werd gemeld. "Ik ben veel te jong. Ik geniet van wat ik doe, maar het is door mijn carrière onmogelijk om nu al plannen te maken voor de komende jaren."