AMSTERDAM - De eerste Rotterdamse editie van het North Sea Jazz Festival is goed verlopen. Organisator Mojo Concerts is tevreden over het debuut van het muziekfestijn in sportpaleis Ahoy'. Het publiek en de optredende artiesten hebben 'louter positief' gereageerd, zegt woordvoerder Gert Jan Pruim.


Foto: Eric van Nieuwland l Optreden Leela James

"Iedereen is blij met de nieuwe locatie en ziet de overstap naar Rotterdam als een grote verbetering." Na dertig jaar in het Haagse Congrescentrum was het North Sea Jazz dit jaar voor de eerste keer in de Rotterdamse Ahoy'. Daarvoor was gekozen uit ruimtegebrek in Den Haag. Volgens de organisatie is ook de geluidskwaliteit verbeterd.

De recensies in de ochtendkranten zijn maandag overwegend positief. Vooral de ruimte en toegankelijkheid in Ahoy' worden geprezen. De ruime gangen in het sportpaleis zijn een hele verbetering ten opzichte van het 'uitgewoonde Congrescentrum', schrijft de Volkskrant.


Bezoekers genieten van muziek

Op enkele punten is er ook kritiek op de indeling. Nrc.next signaleerde het weekeinde een paar 'lastige knelpunten', waardoor sprake was van enig 'duw- en trekwerk'.


Roy Hargrove tijdens derde dag van het North Sea Jazz festival

Over de geluidskwaliteit van de optredens zijn de meningen verdeeld. De Volkskrant spreekt van een 'beter geluid'. Trouw noemt de akoestiek en het geluid 'vertrouwd slecht'. De angst dat Rotterdam geen sfeervol decor voor het North Sea Jazz zou kunnen vormen, is ongegrond gebleken, vindt de Volkskrant. "De Rotterdammers hebben het festival met open armen ontvangen."