SPAARNWOUDE - Slippers, bikini's en korte broeken sieren zaterdag de bezoekers van Dance Valley in recreatiegebied Spaarnwoude. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de regen er een grote blubberboel van maakte, is het gras kurkdroog. De enige modderpoel op het terrein is die bij de wasbakken naast de toiletten.

Het feest is alweer uren aan de gang en duurt nog tot middernacht. Aan het begin van de avond schijnt nog altijd de zon en dat komt de sfeer ten goede. Wie niet danst, ligt in het gras, op de banken of in de hangmatten te genieten van diverse stromingen binnen de dancemuziek. Sommigen hadden zich ook graag neergevleid op de rotsen in de vallei, maar dat is dit jaar niet mogelijk.

Zere voeten

Het warme weer zorgt ook voor wat drukte bij de EHBO. Dansen in het gras op slippers of hoge hakken zorgt, zeker in combinatie met het warme weer, voor veel zere voeten. Bij de EHBO kwamen zaterdag dan ook heel wat mensen een pleister halen. Al is het in de tent van Event Medical Service, niet drukker dan anders, laat eigenaar Ronald van Litsenburg weten. Ook zijn er zaterdag geen ernstige of bijzondere klachten voorbijgekomen. Het blijft bij hoofdpijn, blaren, kleine snijwondjes of drugsrelateerde klachten.

Organisator UDC telt vooralsnog 42.000 verkochte kaarten. Er is ruimte voor 60.000 mensen, maar directeur Brian Bout zei vrijdag al dat hij verwachtte dat het evenement niet uitverkocht zou raken. Hij ziet de gedwongen vervroeging van het evenement als grootste boosdoener.

Het festival vindt normaal het eerste weekeinde van augustus plaats, maar omdat de politie dan onvoldoende mankracht heeft is gekozen voor 14 tot 16 juli. Bout vermoedt dat een aantal vaste bezoekers op vakantie is. Daarnaast vinden dit weekeinde meerdere evenementen in het land plaats, waaronder Five Days en Extrema. De laatste is overigens wel uitverkocht.

The Prodigy

Dance Valley is dit jaar voor de tweede keer een tweedaags evenement. Vrijdag zagen 12.000 bezoekers optredens van onder anderen dj's Benny Rodriguez, Dimitri, Jean, Remy, Marcello, Fedde le Grand en Mark van Dale. The Prodigy sloot de avond af, waarna een deel van de bezoekers op de camping overnachtte. Zaterdag stonden onder anderen al Mauro Picotto, Erick Morillo, Ferry Corsten, Judge Jules, Miss Monica en Randy Katana in de tenten en op de podia. Armin van Buuren sluit het evenement af.

Niet iedereen maakt de twaalfde editie van het tweedaagse dancefestival tot het einde mee. Vrijdag werden in totaal veertien mensen aangehouden. Drie voor geweldpleging en de rest vanwege het bezit van drugs als xtc en ghb. Zaterdag arresteerde de politie 35 mensen voor drugsbezit. Volgens een woordvoerder had een bezoeker zestig xtc-pillen bij zich. Alle arrestanten zijn overgebracht naar het politiebureau in IJmuiden.

Verder is het volgens de woordvoerder van politie Kennemerland "redelijk rustig". Dat geldt ook voor het verkeer op de wegen naar het terrein toe. "De hele dag door hebben bezoekers het gebied vrij gemakkelijk kunnen bereiken. Er zijn geen grote verkeersopstoppingen geweest." Hij verwacht ook voor de terugreis geen problemen. Zaterdagnacht slaapt opnieuw een deel van de bezoekers op de camping.

Meer nieuws, backstage verhalen, interviews met de grote namen, foto’s en een gefilmd verslag vind je op Partyscene.nl.