AMSTERDAM - De twee zoons van de Britse prinses Diana komen op voor hun overleden moeder. In een verklaring laten de prinsen William en Harry weten verontwaardigd te zijn over de publicatie van een foto van Lady Di, die werd genomen vlak na haar fatale auto-ongeluk in Parijs.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"We zijn diep bedroefd dat een dergelijk dieptepunt is bereikt", schrijven de prinsen. "Ondanks de steun van velen de laatste acht jaar voelen we dat we onze moeder moeten beschermen, zoals zij vroeger voor ons deed."

Deze week publiceerde het Italiaanse boulevardblad Chi een zwart-witfoto van een stervende Diana. Op de afbeelding is te zien dat de prinses zuurstof krijgt toegediend. Diana zit dan nog in de auto, die in 1997 in een tunnel in de Franse hoofdstad tegen een pilaar botste. De foto is afkomstig uit een nieuw boek van de Franse auteur Jean-Michel Caradec'h, met de titel 'Het strafrechtelijk onderzoek'.

In Britse media is de afgelopen dagen felle kritiek geuit op de publicatie van de foto. Ook een woordvoerder van het fonds ter nagedachtenis aan de prinses reageerde geschokt.