HILVERSUM - Dj Wessel van Diepen stopt na veertien jaar met zijn werk voor Radio 538. Dat liet de omroep zaterdag weten. De presentator wil volgens de zender een nieuwe wending aan zijn carrière geven door zich onder meer toe te leggen op de creatieve zijde van enkele nieuwe muziek- en mediaprojecten.

Van Diepen was in 1992 medeoprichter van Radio 538. Hij presenteerde programma's als 'Van Diepen draait door', Dance Department en de Nederlandse Top 40. Half oktober presenteert hij zijn laatste programma voor het station. Dj Jeroen Nieuwenhuize wordt presentator van de Nederlandse Top 40. Dennis Ruyer neemt het programma Dance Department over.

Dromen waarmaken

"Ik ben ontzettend blij dat ik deel heb mogen uitmaken van het doorlopende succesverhaal van Radio 538", aldus Van Diepen. "Maar hoe fantastisch het hier ook is, er is nog een aantal dromen dat ik wil waarmaken. Gelukkig is mijn opvolging bij 538 in handen van twee supertalenten."

Zijn colega-dj Ruud de Wild betreurt het vertrek, maar heeft begrip voor de motivatie van Van Diepen. "Ik snap wel dat je na veertien jaar iets anders gaat doen. Helaas voor ons gaat er een vakman met een briljante stem weg."