LONDEN - Taps toelopende 'skinny jeans' met balletschoentjes eronder zijn de ergste modetrend van het moment. Dat schrijft Victoria Beckham volgens de Britse boulevardkrant The Mirror in haar modeboek 'That extra half an inch'. De stijlgids verschijnt in oktober, maar The Mirror zegt al een blik in het manuscript te hebben geworpen.

Skinny jeans en balletschoentjes zijn volgens Victoria een slechte combinatie 'omdat je al snel op een golfclub lijkt'. Slippers en gympen zijn volgens haar evenmin een combinatie met een strakke spijkerbroek. Ook over ondergoed heeft de vrouw van voetballer David Beckham haar zegje klaar.

Push-up

Ze verafschuwt kanten push-up bh's, omdat deze zichtbaar zijn onder shirtjes. "Het lijkt dan net alsof je vier borsten hebt", wordt ze geciteerd. Ook de momenteel hippe schoenen met sleehakken vindt Victoria niet altijd een succes. "Sommige sleehakken zijn fantastisch, maar het kan er ook uit zien alsof je voeten vastzitten in cement."

De voormalige Spice Girl beschreef haar boek eerder als 'het ultieme handboek om er zo fantastisch mogelijk uit te zien en je ook zo te voelen'. Haar passie voor mode is al vroeg begonnen, vertelt de zangeres volgens The Mirror in het boek. "Toen ik op school zat nam ik mijn boeken mee in een Gucci-winkeltas die ik van een vriendin van mijn moeder had gekregen."

Victoria schrijft het boek samen met auteur Hadley Freeman. Naast stijltips staan er ook interviews in met haar favoriete modeontwerpers. In 2002 publiceerde de voetbalvrouw al een autobiografie: 'Learning to fly'.