AMSTERDAM - Ook LPF-parlementariër Joao Varela heeft zich geschaard bij het gezelschap bekende Nederlanders dat meedoet aan het SBS6-programma Sterren dansen op het IJs. Dat meldde een SBS6-woordvoerder vrijdag. Nance en Gerard Joling presenteren de ijsshow, die de commerciële zender komend najaar gaat uitzenden.

Wanneer precies en op welke dag de show op de buis komt is nog niet zeker, omdat ook RTL4 een dergelijk programma gaat uitzenden. Uit concurrentieoverwegingen worden gidsgegevens daarom nu door SBS nog niet verstrekt.

Krabbé

De RTL4-show Dancing on Ice wordt door Martijn Krabbé en Wendy van Dijk gepresenteerd. Ook RTL heeft de uitzendgegevens nog niet verstrekt, maar Van Dijk schrijft op haar eigen website dat Dancing on Ice op zaterdag 26 en zondag 27 augustus de eerste uitzendingen beleeft. Net als Dancing with the Stars moeten de prominenten op zaterdag hun nieuw geleerde kunsten vertonen, waarna op zondag bekend wordt wie er uit de competitie wordt genomen.

Eén van de BN'ers die aan de SBS-show meedoet, Klaas Wilting, liep enige tijd geleden een blessure op. De oud-politiewoordvoerder geeft echter niet op, volgende week bindt hij de kunstschaatsen weer onder. Andere prominenten die meedoen zijn Annamarie Thomas, Jody Bernal, Ellemieke Vermolen, Hein Vergeer, Mari van der Ven, Maud en Leontien van Moorsel. De tiende en laatste deelnemer wordt volgende week bekend.