AMSTERDAM - Naomi Campbell is donderdag opnieuw aangeklaagd voor mishandeling. Een voormalige werknemer beschuldigt het Britse topmodel van fysieke en emotionele mishandeling. Het is de zesde aanklacht tegen Campbell vanwege mishandeling.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De werknemer die nu een zaak aanspant leerde Campbell in 2005 kennen in een toilet in een nachtclub in Parijs. Het model was onder de indruk van de kwaliteiten van de vrouw toen zij haar hielp bij een probleem met haar kleding. Hierop bood de 36-jarige Campbell de vrouw een baan aan. Volgens de advocaat van de werknemer begon de mishandeling kort daarna.

Telefoon

De aanklacht komt terwijl Campbell verwikkeld is in een andere rechtszaak. Ze werd vorige maand aangeklaagd omdat ze een huishoudster een telefoon naar het hoofd zou hebben gegooid. Behalve deze beschuldiging was er vorige maand nog een aanklacht van een werknemer tegen Campbell.

Ook in 1998, 2003 en 2004 spanden medewerkers zaken tegen het model aan vanwege mishandeling. Volgens Campbell heeft de werknemer die het model in 2004 aanklaagde de beschuldiging verzonnen om haar een hak te zetten. In 2003 en 1998 bekende het model schuld.

Campbell werd op 15-jarige leeftijd ontdekt als model. Als model stond ze in diverse tijdschriften. Ook speelde Campbell mee in muziekvideo's van George Michael en Jay-Z.