AMSTERDAM - Kate Moss en Pete Doherty zijn nog steeds een stel. Dat schrijven verschillende media op gezag van het persbureau Wenn. Fred Vermorel, de biograaf van het topmodel, heeft gesteld dat het veelbesproken koppel zich gedeisd houdt om Moss te beschermen in de media.

Bekijk video: Modem/ Breedband

In november zette Moss een punt achter de knipperlichtrelatie, nadat Doherty was aangehouden wegens drugsbezit. De zanger van Babyshambles is verslaafd aan heroïne en cocaïne. Het topmodel kwam eerder zelf in opspraak nadat foto's waren gepubliceerd waarop te zien is dat zij cocaïne gebruikt. In de pers werd zij daarop neergezet als een onverantwoordelijke moeder. Moss heeft een dochtertje van 3.

Moss is inmiddels naar eigen zeggen afgekickt. Ook Doherty zou willen afkicken. Hij liet vrijdag weten dat hij een implantaat tegen zijn verslaving wil.

Cameraschuw

Vermorel, die in juni het boek 'Addicted to love: The Kate Moss Story' uitbracht, denkt dat Moss en Doherty 'cameraschuw' zijn geworden door alle aandacht voor hun relatie. "Ze willen gewoon een beetje ruimte en rust om alles uit te praten", wordt hij geciteerd.

Dat Moss de afgelopen maanden aan verschillende mannen is gekoppeld in de pers verklaart de biograaf door de 'vrije relatie' die Moss en Doherty hebben. "Ze hebben altijd al een zekere vrijheid aangehangen. Hij ging, ook toen het heel goed ging tussen hen, met groupies naar bed. En zij is ook met andere mannen gezien."

Vermorel denkt echter niet dat dat de relatie tussen Kate en Pete heeft geschaad. "Ze hebben hun passie voor elkaar nooit verloren."