SYKE - Rudi Carrell en zijn familie hadden zich voorgenomen de as van de vorige week vrijdag overleden tv-ster te begraven op zijn eigen landgoed in Syke bij Bremen, maar dat stuit op problemen bij de gemeente. Burgermeester Harald Behrens van Syke zei donderdag voor de camera's van de Duitse zender ZDF geen wettelijke mogelijkheden te zien.

Op het landgoed is een heel oude begraafplaats en Carrell begroef daar wel ongestraft de resten van zijn in 2000 gestorven vrouw Anke. Nu hij naast zijn geliefde Anke rusten wil, lijkt dat vooralsnog niet te kunnen.

Mogelijk is een oplossing nabij, want de minister-president van de deelstaat Niedersachsen, Christian Wulff, vindt dat er begrip moet zijn voor de wens van de uit Alkmaar afkomstige showman.

Boek

Carrell blijkt overigens te hebben meegewerkt aan een boek over mensen met kanker, samengesteld door Bärbel Schäfer en Monika Schuck. Het blad Stern kwam deze week met een voorpublicatie. "Ik ben blij dat mijn familie en ik meer dan een jaar tijd hebben gehad afscheid van elkaar te nemen. We hebben ons gezamenlijk voorbereid. Dat helpt erg", vertelde Carrell de samenstellers. Het boek komt uit in september.