Op Nu.nl elke week het overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: de bruidsjurk van de ex van Prins Willem Alexander blijkt een allegaartje, de prins zelf is een schuinsmarcheerder, René Froger krijgt een verfje en Gerard Joling kan het niet laten. Hij móet gewoon kijken naar jonge kerels in tijgerslips. En in het kort: rijk, rijker rijkst. Bekende Nederlanders in de 'Rijken Top 500'. Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Uiteindelijk niet koninklijk

Ze stonden al in het NRC, Emily en haar jonkheer. De ex van Prins Willem Alexander is vorige week getrouwd en maakte daarvan geen geheim. Wel wat vreemd was dat de jonker zijn titel niet in de krant zette, terwijl toch iedereen weet dat hij van adel is. Nou ja, zal wel een reden voor zijn. Emily straalde en we krijgen in de bladen een goed beeld van haar witte trouwjurk. Maar wie de koninklijke bruiloften de laatste jaren heeft gevolgd, zal onmiddellijk alle stijlkenmerken van de prinsessen in de jurk van de tandartsdochter herkennen. We zien de mouwen van Laurentien, de opstaande kraag van Maxima, het degelijke decolleté van Marilène en de snit van Annette. Kortom: een hele, hele brave jurk waarmee Emily nogmaals aangeeft zichzelf een heel net meisje te vinden. Maar de lachende derde is Maxima die -zwanger of niet, we zien nog geen buikje- te gast was op de bruiloft en als enige een koninklijke trouwring om haar vinger heeft zitten. Daar kan geen jonkheer en brave gekopieerde jurk tegenop.

Blond haar en de prins

Nu we het toch over de prins hebben: in de Story wordt gesuggereerd dat Willem Alexander het niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw. Hij zou een korte affaire hebben gehad met presentatrice Mari Carmen Oudendijk. Dat gebeurde tijdens de Olympische Spelen, twee jaar geleden. En toen was Alexander toch echt al met Maxima. Oe la la! Mari Carmen ontkent heel diplomatiek alle geruchten. 'Ik heb hem twee keer geïnterviewd, dat is alles. Ik bevind me in de categorie half lang blond haar' grapt de presentatrice snel over het gerucht heen. Maar Story weet te vertellen dat Willem Oltmans, de oranje-journalist bij uitstek, beweert dat Alexander wel vaker ontrouw is. 'Sinds hij Maxima heeft leren kennen, is hij alweer stout geweest'. Story gooit het er maar op dat Alexander 'een aardje naar zijn grootvaartje' heeft: ook Bernhard kan de dames niet met rust laten.

René in de verf

'Een nieuw verfje op de etalage' noemt René Froger het. De zanger heeft een rustperiode ingebouwd en gaat zich over zijn carriere bezinnen. Maar hij komt terug en zal dan waarschijnlijk een metamorfose ondergaan. Zijn uiterlijk vergelijkt hij met een etalage, die een nieuw verfje krijgt. 'Niet heel drastisch hoor' stelt de zanger gerust in Privé 'Ik ga niet mijn haren blonderen of vreemde kleren aantrekken'. Nee, laat dat maar aan Natasja over. Op de foto staat ze met platinablond gebleekt haar en een bontjas zonder mouwen. Beetje een gek ding, alsof oma's bontje is aangevroten door de motten en van ellende de mouwen er af zijn gevallen. Maar goed, René komt dus met een nieuwe look. We zijn benieuwd. Vorige keer hebben we die metamorfose niet eens gemerkt, terwijl René daar toch over zegt: 'Ik had mijn haar wat korter geknipt en liet een baardje staan'. Jammer dat Privé daar niet nog een fotootje voor ons van heeft.

Glurende Gerard

Je zou denken dat Gerard Joling een brave vent is met een niet al te wild sexleven. Hij is dan wel homo, maar wel een hele keurige, lijkt het. Een sex-loze, zeg maar, de ideale schoonzoon onder de homo's. Hij laat zich nooit pikant uit over de herenliefde (gelukkig maar!), maar Party heeft hem toch op een schunnig citaat kunnen betrappen. 'Gerard begluurt mannen' staat er en 'Opgewonden van tijgerslipjes'. Wat is er aan de hand? In de sportschool kan Gerard na het douchen niet nalaten te kijken naar mannen in mooie lingerie. Dat zou de presentator hebben overgehouden aan zijn eigen carriere als lingeriemodel, ook al was dat 20 jaar geleden. Gerard: 'Ik denk regelmatig: Tsjonge, wat een mooie onderbroek. Vooral de jonge jongens in hun tijgerslipjes zien er goed uit.' Nou, bah. En dan die foto er bij, tè schunnig gewoon. We zien Gerard Joling met een heel vies lachje, alsof hij door de fotograaf betrapt is terwijl hij net zijn regenjas wilde opentrekken naar een jonge 'stud' in tijgerslip. Geniale plaat!

Armoe

Party besteed aandacht aan de Top 500 van rijke Nederlanders van het blad Quote. Zij zetten jaarlijks Bekende en onbekende Nederlanders op een rijtje. Het was even schrikken, want met de komst van de Euro leek de ranglijst een stuk minder indrukwekkend. Ruud en Estelle Cruijff staan met 42 miljoen Euro op de 410e plaats. Ron Brandsteder staat er nog maar net in: met 34 miljoen op de 484e plaats. Voetballer Marco van Basten sluit de rij. Hij heeft volgens de lijst 32 miljoen op zijn rekening staan. Maar de Italiaanse fiscus eist van hem maar liefst 23 miljoen terug die hij 'zwart' zou hebben geïncasseerd. Dan blijft er een schamele 9 miljoen over. Wat een armoe