LOS ANGELES - Debbie Rowe heeft haar ex-man Michael Jackson aangeklaagd, zo meldden diverse Amerikaanse media donderdag. De moeder van twee van Jacksons kinderen beweert dat de popster haar niet heeft betaald wat hij had toegezegd toen het paar scheidde in 1999.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Rowe is de moeder van Prince Michael Joseph en Paris Michael Katherine. Ze gaf haar ouderlijke macht in 2001 vrijwillig op, zodat Jackson de zorg voor de kinderen volledig op zich kon nemen.

Kindermisbruik

In 2003, nadat de zanger was gearresteerd op verdenking van kindermisbruik, vroeg ze de rechter haar de voogdij terug te geven. Deze zaak loopt nog. Rowe eist 195.000 dollar om haar advocaatkosten te kunnen betalen en 50.000 dollar voor haar levensonderhoud.

Jackson zou volgens Rowe in oktober 2003 zijn gestopt met de beloofde betalingen. De popster ging destijds akkoord met de regeling om zijn ex-vrouw 1 miljoen dollar per jaar in de eerste drie jaren na de scheiding te betalen en later 750.000 dollar voor nog eens zes jaar. Daarnaast kreeg ze een huis in Beverly Hills.