AMSTERDAM - Nick Lachey huilt erg snel, vooral als hij film kijkt. Dat vertelt de zanger en ex-man van Jessica Simpson aan het Britse tijdschrift Glamour. "Ik vind het heerlijk als ik moet huilen om een film. Vooral bij 'Love actually' word ik elke keer weer emotioneel."

De 32-jarige zanger huilt niet alleen bij films, ook bij het kijken naar sportwedstrijden laat hij wel eens een traantje. "Ik huil bij sport als er iets heel moois of juist iets heel ergs gebeurt. Een paar weken geleden stortte bijvoorbeeld een paard in bij een race. Toen werd ik wel emotioneel."

Gevoelige kant

Lachey vertelt het emotionele van huis uit te hebben meegekregen. "Mijn vader was een erg emotionele man en hij heeft mijn broer en mij geleerd niet bang te zijn voor onze gevoelige kant." Toch zou hij niet zo snel in snikken uitbarsten als er vrienden bij zijn. "Ik zou nooit naar 'Love actually' kijken met mijn vrienden. Er is een grens."

Nick Lachey werd bekend als lid van de jongensgroep 98 Degrees. In mei verscheen zijn tweede soloalbum. Zijn inmiddels ontbonden huwelijk met de 26-jarige Jessica Simpson was het onderwerp van de realityshow Newlyweds op MTV.