AMSTERDAM - Een bezoeker van dancefeest Sensation Black in de ArenA in Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag in gevecht geraakt met Rob Gee en zijn bandleden die op dat moment een optreden gaven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De feestganger wist het podium te beklimmen waarop de artiest zich zodanig bedreigd voelde, dat een flinke vechtpartij tussen de 'indringer' en de Amerikaanse bandleden ontstond. Dat maakte de politie zondag bekend.

Nadat de jongen van het podium was gebonjourd, deed hij aangifte bij de politie. Die hield Gee en een ander bandlid aan en legde ze een boete van 2500 euro per persoon op. De bezoeker komt er ook niet zonder gevolgen van af. Hij krijgt binnenkort een dagvaarding toegestuurd en zal zich waarschijnlijk bij de rechter moeten verantwoorden, liet de politiewoordvoerder weten.

Rock

Volgens de Nederlandse promotor van Gee ontstond de vechtpartij rond 02.00 uur, vlak voordat hij aan zijn jaren '90 hit 'XTC, You got what I need' begon. Dat nummer haalde hij uiteindelijk niet meer. De jongen heeft Gee een klap tegen zijn hoofd gegegeven, aldus de promotor. Voorafgaand aan het incident klonk in de zaal al enig boe-geroep en gooiden bezoekers met bier. Vermoedelijk pikten de feestgangers het optreden niet, omdat Gee en zijn band teveel rock speelden.

Gee reageerde zondagmiddag gelaten op het incident. "Die jongen stormde het podium op en viel me aan. Ik moest meteen aan de moord op mijn vriend en voormalig Pantera-gitarist Darrell Abbott denken. Die werd op het podium neergeschoten door een bezoeker van een concert."

Aanhoudingen

De politie verrichtte in totaal 89 aanhoudingen op Sensation Black. Vijftien mensen zaten zondagochtend nog vast. De anderen kwamen er van af met een boete, die ze ter plekke moesten betalen. Bijna alle arrestaties werden verricht in verband met het bezit van verdovende middelen, aldus de zegsman. In totaal deelde de politie voor 7500 euro aan bekeuringen uit.

Volgens de woordvoerder is het evenement, met 30.000 bezoekers, verder "uitermate" goed verlopen. Er deden zich minder incidenten voor dan in andere jaren.