AMSTERDAM - Strak in het pak, compleet met gleufhoed, stond Justin Timberlake zaterdagavond op het podium van Paradiso in Amsterdam. De Amerikaanse zanger liet aan een select groepje van ongeveer 1500 gelukkigen een aantal nummers van zijn nieuwe cd FutureSex/LoveSounds horen.

De plaat ligt vanaf 11 september in de winkels. SexyBack, de eerste single daarvan, is vanaf nu op de radio te horen. Deze nieuwe single was zaterdagavond de toegift van het bijna anderhalf uur durende optreden. Timberlake wisselde oud en nieuw werk met elkaar af. Hij kroop daarbij zelf geregeld achter het keyboard of deed een van zijn gelikte danspasjes.

Nieuw werk

Drie jaar geleden was hij voor het laatst in Nederland, toen in het Gelredome. "Het is goed om weer terug te zijn. Het was te lang geleden", zei het oud N'Sync-bandlid tegen het publiek. Tijdens een persconferentie zaterdagmiddag liet hij al weten dat hij kleinere zalen ideaal vindt om het publiek kennis te laten maken met nieuw werk.

Britney Spears

Timberlake begon het optreden sterk met Cry me a River, de grote hit van zijn eerste cd en tevens zijn persoonlijke favoriet. Timberlake heeft het nooit officieel bevestigd, maar het hardnekkige verhaal gaat dat deze hit over zijn breuk met zangeres Britney Spears gaat. In de clip gaat het vrouwelijke personage vreemd.

Het concert was niet toegankelijk voor personen onder de 18 jaar. Timberlake liet zaterdagmiddag al weten dat hij vermoedde dat de leeftijdsrestrictie om een misverstand ging. "Bij mijn volgende concert is iedereen welkom", beloofde hij. Fans die hoopten op een echt 18-plus concert, kwamen bedrogen uit. Verder dan een paar suggestieve bewegingen met de microfoonstandaard, ging het vrouwenidool niet.