AMSTERDAM - Het bloed stroomt waar het niet gaan kan: Nicky Hilton lanceert haar eigen hotels. De erfgename van de beroemde familie Hilton renoveert een gebouw aan de Ocean Boulevard in Miami om er de Nicky O te openen. De O in de naam van het hotel verwijst naar haar tweede naam Olivia.

"Ik ben in en om hotels opgegroeid en herken een goed hotel meteen", verklaart de 22-jarige zus van diva Paris in het Amerikaanse blad People.

Behalve in Miami komt er een vestiging in Chicago. Hilton legt uit dat het hotel in Miami een echte feestlocatie wordt, terwijl het er in Chicago een rustiger aan toe moet gaan. In beide hotels staat entertainment centraal. Zo is in de liften entertainmentnieuws te lezen, wordt een luchtje ontwikkeld om de hotels lekker te laten ruiken en worden de kamers ontworpen door bekende ontwerpers.

Buidel

Zo is de Italiaanse kledingontwerper Roberto Cavalli verantwoordelijk voor één van de penthouses. Wie een nachtje in de Cavalli-kamer wil doorbrengen, moet diep in de buidel tasten: de kamer kost vijfduizend dollar per nacht.

Nicky is de kleindocher van Conrad Hilton, de oprichter van de beroemde hotelketen. Hoewel haar familieleden experts zijn op het gebied van hotels, heeft ze de plannen voor Nicky O helemaal zelf bedacht. Wel heeft haar familie een adviserende rol gespeeld. Als alles goed gaat, opent de Nicky O in Miami in november.