AMSTERDAM - Hilary Swank zegt dat het drankprobleem van haar ex-man Chad Lowe mede aanleiding is geweest voor hun scheiding. Dat vertelt ze in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De acteurs gingen begin dit jaar uit elkaar na een huwelijk van acht jaar. "Ik kan wel zeggen dat zijn drankprobleem onze relatie niet heeft geholpen. Het heeft ons uit elkaar gedreven."

Swank vertelt dat ze lange tijd niet wist van de drankverslaving van Lowe. "Ik wist wel dat er iets aan de hand was, maar ik wist niet wat." De actrice schrok naar eigen zeggen heel erg van zijn drankprobleem, omdat ze niet had verwacht dat haar man zoiets voor haar verborgen kon houden. Toch was ze ook opgelucht. "Het was een bevestiging dat er iets tussen ons in stond, waardoor onze relatie niet meer stabiel was."

Doodeng

De 31-jarige actrice vertelt verder dat ze nog geen behoefte heeft om met andere mannen uit te gaan. "Ik kan me niet voorstellen nu al op zoek te gaan naar iemand anders om mijn leven mee te delen. Ik vind het doodeng. Ik had iets met Chad sinds mijn achttiende."

Hilary Swank sleepte Oscars in de wacht voor haar rollen in 'Boys don't cry' en 'Million dollar baby'. De 38-jarige Chad Lowe, de broer van acteur Rob Lowe, won een Emmy Award voor zijn rol in de televisieserie 'Life goes on'.