LOS ANGELES - De Nederlandse actrice Thekla Reuten gaat één van de hoofdrollen spelen in de Amerikaanse hitserie Sleeper Cell. Dat heeft zij woensdag bekendgemaakt. De 30-jarige Reuten vertolkt de rol van een Nederlandse jonge vrouw die onderdeel uitmaakt van een groep moslimfundamentalisten die een aanslag in de Verenigde Staten voorbereiden.

De opnames van het tweede seizoen beginnen volgende week en duren tot begin oktober. "Het is een hele uitdaging", zei Reuten. "Het opnemen van een aflevering duurt acht dagen en kost evenveel als een normale Nederlandse speelfilm. Dit wordt een hele nieuwe ervaring voor me."

De serie Sleeper Cell kreeg afgelopen jaar goede kritieken en werd onder meer genomineerd voor een Golden Globe voor beste serie. Haar karakter redt het in elk geval tot het einde van het tweede seizoen, vertelt Reuten. "Al heb ik nog geen idee hoe ik er aan het slot aan toe ben."

Nederland

Wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. De actrice speelde het afgelopen jaar nog in drie andere films: de sf-thriller Highlander The Source, het oorlogsdrama In Transit en Ober, de nieuwe komedie van Alex van Warmerdam. De laatste opent eind september het Nederlands Filmfestival.