AMSTERDAM - Entertainers Ome Henk en Johan Vlemmix vormen mogelijk een front tegen het Naardense bedrijf Interall Group, dat de wuppie in Nederland introduceerde. Dinsdag verbood de rechtbank de 56-jarige Henk Stubbe nog langer over de pluizige knuffels te zingen wegens schending van het merkenrecht.

Vlemmix staat vrijdag vanwege een vergelijkbare zaak voor de rechter. Interall Group eist dat de 47-jarige Eindhovenaar zijn single over de wuppies uit de handel haalt.

Als Vlemmix de zaak wint, heeft zijn morsige collega een argument om in hoger beroep te gaan. Verliest Vlemmix, dan wil hij een gezamenlijk front vormen. Ome Henk is van plan woensdag contact op te nemen met zijn collega.

Toezegging

Vlemmix laat weten dat hij openstaat voor samenwerking 'als het liedje van Ome Henk positief is'. Hij heeft het plaatje nog niet beluisterd en doet pas een toezegging als hij zeker weet dat Henk niemand onderuithaalt.

Ome Henk trekt de schijf 'Vader Asobram en de wuppies' voorlopig terug, maar hij vernietigt geen enkel exemplaar. Hij heeft goede hoop alsnog in het gelijk te worden gesteld. In de uitspraak van de Haagse kortgedingrechter kan hij zich niet vinden. "Het is voor Kopspijkers of Koefnoen wel heel moeilijk om door te gaan wanneer je niet mag parodiëren."