ROME - Schoonheid kent geen leeftijdsgrenzen, moeten de makers van de werelberoemde Pirelli-kalender hebben gedacht. Zij hebben de 71-jarige filmvedette Sophia Loren gestrikt om te poseren voor de nieuwste pin up-kalender van de bandenfabrikant. Loren draagt op de foto diamanten oorbellen en verder niets.

Dat meldden diverse media, waaronder het Italiaanse blad Gente, woensdag. Ze poseert overigens samen met actrices Hilary Swank, Naomi Watts en Charlotte Gainsbourg. De foto's zijn gemaakt door de Nederlandse fotografen Inez van Lamsweerde en Winoodh Matadin. Een goede vriendin van Loren heeft als een van de weinigen de foto al gezien. "Ze zijn erg mooi en gaan zeker bijdragen aan de mythe rond La Loren."

Van de kalender, die niet in de handel verkrijgbaar is, worden 40.000 exemplaren gedrukt. Het is uniek om als gewone sterveling deze kalender te bezitten, want hij wordt verstuurd naar onder anderen Italiaanse topmanagers, de Zweedse koning Carl Gustav, prins Albert van Monaco en de sultan van Brunei.