AMSTERDAM - Idols-winnaar Jamai Loman doet een stapje terug in de musicalwereld om bij te leren. De 19-jarige zanger en musicalster zegt woensdag in De Telegraaf dat hij veel heeft geleerd in zijn carrière, maar door het vele werken nooit een diploma heeft kunnen halen.

Daarom volgt hij een masterclass dansen en krijgt hij acteerlessen. "Het wordt de hoogste tijd dat ik aan mezelf ga werken."

Jamai wil alles uit zichzelf halen wat erin zit, vertelt hij. Zo wil hij een talkshow voor jongeren op televisie presenteren en neemt hij een nieuw album op. "Mijn nieuwe cd wordt Nederlandstalig", verklapt hij. "Dat spreekt me meer aan dan Engelstalig. Maar ik neem er de tijd voor, ik moet er trots op kunnen zijn. Het zal dan ook pas volgend jaar klaar zijn."

Vriend

Tussen de bedrijven door moet Jamai ook nog tijd besteden aan zijn vriend, de 35-jarige Reinaldo Borges. De uit Brazilië afkomstige Borges woont vooralsnog in Nederland, omdat hij als danser verbonden was aan de musical de Lion King. Volgende maand moet hij terug naar zijn naar zijn vaderland.

Jamai heeft een advocaat ingeschakeld om ervoor te zorgen dat Reinaldo in Nederland kan blijven. "Er zijn veel wegen om voor elkaar te krijgen wat wij willen, maar ik wil de officiële weg bewandelen. Zo niet, dan wordt het elke drie maanden heen en weer vliegen."

Idol

Drie jaar geleden werd Jamai verkozen tot de eerste Nederlandse Idol. Hij had een nummer 1-hit met 'Step right up' en speelde in de musicals 'Doornroosje', 'Hello Dolly' en 'Jesus Christ superstar'. Komend theaterseizoen is hij naast Nurlaila Karim en Danny de Munk te zien in de musical 'The Wiz'.