LONDEN - BNN-presentator Sander Lantinga (29) heeft dinsdag op Wimbledon een tenniswedstrijd verstoord door naakt over het centercourt te rennen. De 'streaker' kwam in actie tijdens de kwartfinale tussen Maria Sjarapova en Elena Dementjeva.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De blote Lantinga trakteerde het tennispubliek op een radslag en werd vervolgens door veiligheidsbeambten weggevoerd. Eerst dekten zij hem toe met een deken.

Streaken

Streaken is een traditie op Wimbledon. Richard Krajicek bijvoorbeeld werd tijdens zijn finale in Londen verrast door een blote dame. Lantinga verrichtte zijn daad in het kader van het programma 'Try before you die' (vanaf 4 september, Nederland 3). In dat programma wagen BNN-presentatoren zich traditioneel aan stunts die ze ooit in hun leven gedaan willen hebben.

Volgens een BNN-woordvoerster heeft een tv-kijker de suggestie gedaan om deze stunt uit te voeren en Lantinga wilde het wel doen. De zegsvrouw heeft de presentator nog niet kunnen bereiken, omdat hij nog door de politie wordt vastgehouden.