AMSTERDAM - Sugar Lee Hooper heeft haar optreden ter ere van de 55e geboortedag van André Hazes vrijdag afgezegd om het publiek niet in gevaar te brengen. De 58-jarige zangeres had van een anonieme beller te horen gekregen dat een bom zou ontploffen als zij haar optreden niet zou annuleren.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Twee maanden geleden werd de zangeres, met een kale kruin als handelsmerk, geboekt voor het evenement '55 jaar André'. "Ik heb achttien concerten met die man gedaan", vertelt Hooper over de volkszanger. "Ik kon goed met hem opschieten." Ze had niet verwacht dat een optreden voor fans zoveel problemen zou geven.

Bedreigd

Vanaf het moment dat Hooper toezegde, werd ze telefonisch en via e-mail bedreigd, vertelt ze. Het dieptepunt was vorige week maandag, vier dagen voor het concert in de Amsterdamse Pepsi Stage. Ze werd gebeld door een man met een Amsterdams accent die zei: "Jij erin, bom erin."

Hooper zegt niet zo snel bang te zijn, maar uit respect voor de fans te hebben afgezegd. "Als er iets was gebeurd, had ik tweeduizend mensen meegetrokken." Ze hield haar beslissing stil om de organisatie uit de problemen te houden.

Tegenwerking

Organisator Jan Buis kampte al geruime tijd met tegenwerking van de weduwe van Hazes. Een dag nadat Rachel in het SBS-programma Shownieuws haar onvrede uitsprak over de herdenking, trok zanger Peter Beense zich uit het evenement terug. Imca Marina meldde zich vervolgens ziek en ook Koos Alberts liet verstek gaan. Uiteindelijk was Willeke Alberti de enige grote naam die vrijdag optrad.

Sugar Lee is woedend op Rachel, die maandagavond in Shownieuws zei dat het concert 'amateuristisch' was. "Wie is zij dan wel?", vraagt Hooper zich af. "Ik ben het nu zat."

Maatregelen

De potige diva heeft aangifte gedaan van de bedreigingen, die haar niet in de koude kleren zijn gaan zitten. "Je gaat achterom kijken. Het is belachelijk om twee maanden te worden bedreigd vanwege het zingen van drie liedjes." Als ze opnieuw wordt bedreigd, verzekert Hooper zelf maatregelen te nemen.