AMSTERDAM - Kristin Davis is door de lezers van het Britse tijdschrift Eve uitgeroepen tot de mooiste vrouw ter wereld. De 41-jarige actrice uit Sex and the City liet Catherina Zeta-Jones en Halle Berry achter op een tweede en derde plaats.

Volgens de lezers van Eve straalt Davis sexappeal uit, zonder dat dat ten koste gaat van haar onafhankelijkheid en intelligentie. Redactrice Sara Cremer van het magazine voegt daar aan toe: "Kristin's natuurlijke schoonheid gecombineerd met haar prestaties als actrice maakt haar een vrouw met style en inhoud."

Davis laat weten het beste schoonheidsadvies van haar moeder te hebben gekregen, namelijk hoe je je prettig kunt voelen met je eigen natuurlijke schoonheid."

Nicole Kidman eindigde in de lijst op de vierde plaats, gevolgd door Charlize Theron, Kate Beckinsale, Kate Winslet, Eva Longoria en Jennifer Anniston. Angelina Jolie, die onlangs door het Amerikaanse tijdschrift People tot mooiste werd uitgeroepen, was goed voor een tiende plaats.

Leeftijd

Volgens Cremer valt het op dat alle vrouwen in de top van de lijst dertigers en veertigers zijn. "Het is duidelijk dat vrouwen beter worden met de leeftijd."