EINDHOVEN - Wuppie-fabrikant Interall B.V. spant een kort geding aan tegen de Eindhovense entertainer Johan Vlemmix. De eigenaar van het merk wuppie eist dat Vlemmix onmiddellijk stopt met het ten gehore brengen van zijn wuppie-lied. De Interall Group heeft dat maandag meegedeeld.

Interall vindt dat de zanger met zijn liedje 'Allemaal wuppies' associaties met drankmisbruik en carnavalsstemming oproept, waarmee afbreuk wordt gedaan aan de reputatie van de wuppie.

Bovendien maakt de zanger met zijn liedje de wuppies belachelijk, stelt de wuppie-fabrikant. Vlemmix zingt onder meer de tekst: "Weet je wat ik zie als ik gedronken heb? Allemaal wuppies".

Gesold

Interall heeft Vlemmix gevraagd te stoppen met het gebruik van het wuppie-merk, maar de zanger heeft daar geen gehoor aan gegeven. Niet iedereen kan echter zomaar met de pluizige wuppies aan de haal gaan, meent de fabrikant. "Met de wuppie kan niet worden gesold."

Verbaasd

Vlemmix reageerde verbaasd op de gerechtelijke stappen van de wuppie-eigenaar. "Ik heb alleen maar een liedje gezongen. Niet om geld te verdienen, als ik er wat aan verdien schenk ik het wel aan Interall", zei hij maandag in het Eindhovens Dagblad.

"Iedereen vindt het leuk, ook kinderen. De tekst is niet aanstootgevend. Ik zie de zaak met vertrouwen tegemoet. "Het kort geding dient vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch.