AMSTERDAM - Heather Mills neemt genoegen met een schikking van ruim veertien miljoen euro na haar scheiding van Paul McCartney. Dit meldt de Britse krant The People. Volgens de krant had Mills bijna 290 miljoen euro kunnen vragen.

Een anoniem geciteerde vriend zegt dat het voormalige model genoegen neemt met de overeenkomst. "Ze is er nog steeds kapot van dat zij en McCartney uit elkaar zijn en is niet in de stemming voor een bittere strijd."

Het paar heeft besloten de scheiding zo vriendschappelijk mogelijk te houden. De twee hebben sinds ze in mei uit elkaar gingen nog regelmatig contact. Zo hebben ze besloten dat het welzijn van hun dochter Beatrice het belangrijkste is, ook tijdens de scheiding.

Prostituee

Ex-Beatle Paul McCartney en Mills traden vijf jaar geleden met elkaar in het huwelijk. De pers schreef daarna over het verleden van Mills. Daarbij deden verhalen de ronde dat zij prostituee is geweest. Ook kwamen pornografische foto's van Mills in de publiciteit. Het stel gaf de media later de schuld van de breuk.