AMSTERDAM - De Spice Girls gaan toch weer samen optreden. Dat meldt de Britse krant News of the World zondag. Eerder dit jaar werd een reünie nog afgeblazen.

Victoria Beckham, de voormalige Posh Spice, heeft in het geheim volgende maand een 'herenigingsdiner' bij haar thuis voorbereid. De vrouw van stervoetballer David Beckham heeft de vier andere ex-Spice Girls uitgenodigd om over een nieuwe tournee te praten.

Ook Simon Fuller, de manager die de meiden beroemd maakte, geeft acte de présence. Na een informeel diner wordt over zaken gesproken, meldt een anonieme bron aan de krant.

Flop

Eerder werd gemeld dat juist Victoria de geplande reünie had gedwarsboomd. Samen met Melanie C zou zij de plannen uit angst voor een flop hebben geboycot, schreef de Britse krant The Sun.

Het is tien jaar geleden dat de meidengroep zijn eerste nummer 1-hit had, 'Wannabe'. Geri Halliwell verliet de band als eerste in 1998. Victoria, Mel B, Mel C en Emma hebben nog tot 2000 opgetreden als de Spice Girls. De band is nooit officieel uit elkaar gegaan.