AMSTERDAM - Naomi Campbell is in staat iemand te doden. Dat zegt haar voormalige huishoudster Ana Scolavino zondag in de Britse krant News of the World. "Ze is zo gek dat je nooit weet wanneer ze uithaalt", zegt Scolavino. "Ze krijgt overal een woedeaanval van."

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het 35-jarige fotomodel zou een 'psychotisch monster' zijn. "Ze heeft psychologische hulp nodig, voordat ze iemand pijn doet of zelfs doodt. Ik ben blij dat ik nog leef."

Het Britse topmodel moet zich woensdag voor de rechter verantwoorden, omdat ze een telefoon naar het hoofd van Scolavino zou hebben gegooid. News of the World drukt zondag een foto af van een bebloede blouse die het resultaat daarvan zou zijn.

Honger

Campbells instabiliteit wordt mede veroorzaakt door de manier waarop ze zich uithongert om slank te blijven, zegt haar vroegere werkneemster. "Ze at nauwelijks en door de honger werd ze nog prikkelbaarder." In plaats van voedsel zou Campbell liters sap consumeren, bereid volgens een speciaal recept: twee citroenen, een beetje paprika, cayennepeper en water.

Verschillende vrouwen hebben eerder verklaard door Campbell te zijn mishandeld. In 2003 onderging het model anti-agressietherapie nadat ze had bevestigd haar telefoon naar een andere werkneemster te hebben gesmeten. Ondertussen loopt ze brutaal rond in een T-shirt met de opdruk: 'Naomi Campbell heeft me geslagen – en ik vond het heerlijk'.