AMSTERDAM - Zanger Will.i.am van de Black Eyed Peas heeft zich door betrokkenheid bij een vechtpartij in een Berlijnse nachtclub in de nesten gewerkt. De Duitse autoriteiten onderzoeken de rol van de Amerikaanse artiest bij een rel woensdagnacht in de club.

Will.i.am, die in werkelijkheid William Adams heet, kan worden aangeklaagd voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De 31-jarige Will.i.am was op een feest in de nachtclub 40seconds, na afloop van een optreden in Berlijn. De problemen begonnen toen de bodyguard van de Black Eyed Peas slaags raakte met een uitsmijter van de club.

Waarover het conflict ging is niet bekend. Vrijdag publiceerde een Berlijnse roddelkrant foto's van het gevecht. Op een ervan is de uitsmijter te zien, met een bebloed gezicht. Op een andere foto staat Will.i.am, terwijl hij de arm van een onbekende man vastpakt.

Verhoor

Na afloop van de vechtpartij werden de uitsmijter, de bodyguard en Will.i.am door de politie meegenomen voor verhoor. Volgens een Berlijnse rodelkrant waren ook Black Eyed Peas-leden Apl.de.ap en Taboo aanwezig bij de rel. Het vierde lid van de hiphopgroep, zangeres Fergie, was niet in de club.

De Black Eyed Peas is bezig aan een tournee langs Europese festivals. Zaterdag staat een optreden in het Zwitserse Montreux gepland. De Amerikaanse hiphopgroep speelt deze zomer niet in Nederland.

De Black Eyed Peas brachten hun eerste album uit in 1998. Het grote succes kwam in 2003, toen zangeres Fergie zich bij de groep voegde en het derde album, 'Elephunk', uitkwam. De groep is bekend van hits als 'Where is the love?' en 'Don't phunk with my heart'.