STOCKHOLM - Guns N' Roses-zanger Axl Rose is door de Zweedse politie "mishandeld en vastgehouden voor een afkoopsom". Dat beweert zijn manager Merck Mercuriadis, zo meldde de Britse nieuwszender BBC vrijdag. Rose werd dinsdag gearresteerd in Stockholm nadat hij in een hotellobby een beveiligingsbeambte zou hebben gebeten.

Agenten zouden de rockster lichamelijk hebben mishandeld. De politie dreigde volgens de manager daarnaast met drie weken gevangenisstraf als Rose niet zou meewerken. "We zitten middenin een tournee en de Zweedse autoriteiten wisten dat. Ze waren zich er terdege van bewust dat er miljoenen dollars en de hoop van tienduizenden fans die kaarten voor de optredens hadden gekocht op het spel stonden."

Boete

Rose werd dinsdagavond vrijgelaten. Hij betaalde een flinke boete en tevens een schadevergoeding aan het slachtoffer. Maar volgens Mercuriadis moeten hieraan geen conclusies worden verbonden. "Als de situatie anders was geweest, had Axl waarschijnlijk liever in de cel gezeten. Ook zou hij er zeker van hebben willen zijn dat de feiten kloppen."

De zanger werd naar eigen zeggen lastiggevallen door de beveiligingsman. Guns 'N Roses treedt zondag op in het Goffertpark in Nijmegen.