AMSTERDAM - Marco Borsato heeft een heel jaar op nummer één gestaan in de Nederlandse hitlijsten. Tien van zijn liedjes haalden de hoogste positie in de Top 40, zo ook zijn nieuwste single 'Rood'. Nu 'Rood' voor de achtste achtereenvolgende week op één staat, gaan de hits van Borsato bij elkaar opgeteld 52 weken aan kop. Dat heeft de zanger vrijdag in een nieuwsbrief bekendgemaakt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Borsato kan de omvang van zijn prestatie nauwelijks bevatten, schrijft hij. Een uitgebreid dankwoord gaat uit naar de componisten en tekstdichters John Ewbank en Han Kooreneef, die verantwoordelijk zijn voor een groot aantal van zijn hits.

"Ik mag als artiest dan schitteren en fonkelen als de hanger aan een ketting, samen vormen we die onmisbare schakeltjes die verantwoordelijk zijn voor dat prachtige sieraad."

Fans

Ook de relatie met zijn fans is volgens Borsato van groot belang voor het jaar aan nummer-één-hits. "Dit zegt iets over hun liefde voor muziek, hun vertrouwen in mij."

Marco Borsato brak twaalf jaar geleden door als artiest. Hij stond onder meer op één met nummers als 'Dromen zijn bedrog', 'Binnen', 'Voorbij' en 'Wat zou je doen'.