AMSTERDAM - De Amerikaanse rapper Lil' Kim mag maandag wegens goed gedrag na tien maanden de gevangenis verlaten. Na haar vrijlating moet ze nog dertig dagen huisarrest uitzitten.

Vorig jaar werd ze wegens meineed veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en een dag. De 31-jarige rapper laat via haar woordvoerder weten opgetogen te zijn dat ze snel naar huis mag.

Lil' Kim, die eigenlijk Kimberley Jones heet, werd veroordeeld omdat ze onder ede loog over de aanwezigheid van twee vrienden bij een schietincident. De rapper en haar vrienden kwamen vorig jaar terecht in een vuurgevecht met een rivaliserende groep rappers, Capone-N-Noreaga. De groepen kwamen elkaar tegen voor een radiostudio. Bij het schietincident raakte een man gewond.

Bewijs

Lil' Kim gaf in de rechtszaak die daarop volgde aan twee van haar vrienden niet te hebben gezien in de buurt van het schietincident. De vrienden bekenden later echter te hebben geschoten. Het bewijs dat ze had gelogen werd geleverd door beelden van een veiligheidscamera. Daarop was te zien hoe de rapper de deur voor haar vrienden openhield.

Lil' Kim, ook wel Queen B genoemd, is onder meer bekend van een cover van de hit 'Lady Mamelade', waarin ze samen met Pink en Christina Aguilera zingt.