AMSTERDAM - Jennifer Lopez heeft haar ex-man Ojani Noa honderdduizend euro betaald om te zwijgen over hun relatie. Maar een ton is niet genoeg voor Noa. Hij is van plan een boek te publiceren over zijn huwelijk met de zangeres. Volgens de advocaat van Lopez is hij alleen te stoppen door een rechterlijk verbod.

Bekijk video: Modem/ Breedband

J-Lo en Noa staan vrijdag tegenover elkaar in een rechtszaak die de zangeres tegen haar ex heeft aangespannen. Uit officiële documenten blijkt dat Noa pas na betaling van bijna vier miljoen euro zijn mond wil houden. In het boek beschuldigt hij de superster van het onderhouden van meerdere seksuele verhoudingen tijdens hun huwelijk. Ook zou Noa een 'onthullende' videotape aan tabloids proberen te verkopen.

De 36-jarige Lopez ontmoette Noa toen hij als ober werkte in een restaurant in Miami. Ze trouwden in 1997 en scheidden een jaar later. Het tweede huwelijk van de zangeres, met danser Chris Judd, duurde negen maanden. Sinds 2004 is Lopez getrouwd met zanger Marc Anthony.

Tijdens een hoorzitting, vrijdag in Los Angeles, wordt bekeken of het publicatieverbod dat Lopez heeft aangevraagd inderdaad moet worden opgelegd.