LOS ANGELES - Michael Jackson verhuist in de nabije toekomst naar Europa. Dat maakte een woordvoerder van de Amerikaanse superster dinsdag in het Amerikaanse Los Angeles bekend. De zegsman wilde niet zeggen waar Jackson zich wil vestigen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ook wil Jackson zijn carrière nieuw leven inblazen. De superster brengt volgend jaar zeer waarschijnlijk een nieuw album uit. Het zou zijn eerste studioalbum in zes jaar tijd zijn. De zanger is volgens de woordvoerder ook van plan de komende maanden vaker in het openbaar te verschijnen en denkt ook weer aan optreden.

Verandering

Jackson zou toe zijn aan verandering. Hij is druk bezig te bezem te halen door zijn persoonlijke en zakelijke leven. Zo heeft hij zijn financieel adviseurs ontslagen in een poging zijn chaotische financiële situatie onder controle te krijgen.

Jackson staat mogelijk aan de rand van faillissement. Onlangs moest hij zijn ranch Neverland in Californië sluiten omdat hij zijn personeel niet meer kon betalen. Hoe het ervoor staat met de financiën van Jackson wordt binnenkort onthuld in een rechtszaak die een oud-werknemer tegen hem heeft aangespannen. Ook daarin zou het gaan om achterstallig salaris en loze financiële beloften.

Bahrein

Jackson bevindt zich momenteel in Ierland voor privézaken. De zanger trok zich vorig jaar terug in de golfstaat Bahrein, nadat hij in de Verenigde Staten was beschuldigd van kindermisbruik. Volgens zijn woordvoerder houdt hij zijn huis daar aan.