NEW YORK - De rechtszaak die een huishoudster van topmodel Naomi Campbell tegen haar voormalige werkgeefster heeft aangespannen is verdaagd tot eind september. Een Amerikaanse rechtbank gaf dinsdag het duo drie maanden de tijd om een akkoord te bereiken.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het 35-jarige supermodel, haar gezicht grotendeels verborgen achter een grote zonnebril, werd bij de rechtbank in New York bestormd door een leger journalisten en cameramensen. Ze hield echter zowel binnen als buiten de rechtszaal haar mond.

Campbell zou de huishoudster met een mobiele telefoon hebben toegetakeld. Als het tweetal er niet uitkomt, kan Campbell even jaar gevangenisstraf krijgen.

Tweede zaak

Maandag werd de Britse nog geconfronteerd met ander slecht nieuws toen een tweede ex-werkster aangifte deed van mishandeling. Ook zij eist een schadevergoeding.

Haar temperament bracht Campbell al vaker in problemen. In 2000 bekende ze dat ze twee jaar eerder een assistente had mishandeld, ook met een telefoon. Ze betaalde de vrouw toen een onbekend bedrag aan schadevergoeding. Ze moest van de rechter in Toronto een cursus volgen om te leren haar woede beter te beheersen.